Varsler pressekonferanse i dag:Kvinner anklager Trump for seksuell trakassering

President Donald Trump avviser alle anklager om seksuell trakassering. Foto: Jonathan Bachman / AP / NTB scanpix
President Donald Trump avviser alle anklager om seksuell trakassering. Foto: Jonathan Bachman / AP / NTB scanpix Foto: Jonathan Bachman / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Flere kvinner som offentlig har anklaget USAs president Donald Trump for seksuell trakassering, holder felles pressekonferanse i New York mandag, melder NBC. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kvinnene vil ifølge kanalen be Kongressen etterforske anklagene mot presidenten. Den siste uken har tre amerikanske politikere gått av som følge av lignende anklager.

Tre av kvinnene stiller også opp til intervju hos Megyn Kelly. Under valgkampen antydet Trump at Kelly stilte ham kritiske spørsmål fordi hun hadde mensen.

Et titall kvinner har anklaget presidenten for seksuell trakassering over flere år. Trump selv avviser alle anklager.

– Skryter av å trakassere kvinner

Ifølge CBS vil kvinnene be om en etterforskning av anklagene som er rettet mot presidenten.

– Vi har en absurd situasjon der vi har et opptak av presidenten i USA, som alle i landet har sett, der han skryter av å trakassere kvinner. Han har ikke beklaget det, og har ikke fratrådt sin stilling, sa den tidligere demokratiske presidentkandidaten Bernie Sanders i programmet «Meet the Press» på søndag, skriver VG.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

FN-ambassadør: Kvinnene bør bli hørt

Kvinnene som tidligere har anklaget president Donald Trump for seksuell trakassering, bør bli hørt, sier USAs FN-ambassadør Nikki Haley.

Haley sa til CBS søndag at hun er vanvittig stolt av alle kvinnene i USA som har stått fram med anklager mot amerikanske politikere og fremtredende figurer i filmindustrien den siste tiden:

– Jeg tror det vil gjøre folk mer bevisste på situasjonen, og ikke bare i politikken.

Haley sa også at uttalelsen hennes også gjelder Trump.

– Alle kvinner som anklager noen bør bli hørt, sa Haley.

VIDEO: Trumps FN-ambassadør: – Kvinnene bør blir hørt.

– Bør lytte til dem

På spørsmål om hvorvidt det at Trump ble valgt til president gjør at saken er et tilbakelagt kapittel svarte FN-ambassadøren at det er det den amerikanske befolkningen som avgjør.

– Jeg vet at han ble valgt. Men vet du hva, jeg mener kvinner alltid bør være komfortable med å stå fram. Og vi bør alle være villige til å lytte til dem.