Venstre-medlemmer melder seg ut etter regjeringsvedtak

Venstre-leder Trine Skei Grande har bekreftet at det ikke er et samlet parti som står bak avgjørelsen om å gå i regjeringsforhandlinger med Høyre og Frp. Partiets nestleder Ola Elvestuen håper de som vil melde seg ut, avventer for å se hva resultatet blir. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Venstre-leder Trine Skei Grande har bekreftet at det ikke er et samlet parti som står bak avgjørelsen om å gå i regjeringsforhandlinger med Høyre og Frp. Partiets nestleder Ola Elvestuen håper de som vil melde seg ut, avventer for å se hva resultatet blir. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

25 Venstre-medlemmer har meldt seg ut etter at partiet har besluttet å gå i regjeringsforhandlinger med Frp og Høyre.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg synes det er kjempetrist at jeg skal bli tvunget til å melde meg ut av et parti som jeg føler har kjempegod politikk, bare fordi ledelsen har gjort et valg som jeg mener er helt feil, sier Finnmark Venstres nestleder Carina Borch Abrahamsen til Nettavisen.

Kommunikasjonssjef Jan-Christian Kolstø i Venstre opplyser til Nettavisen at 25 personer har meldt seg ut av partiet etter lørdagens beslutning om å gå i regjeringsforhandlinger med Høyre og Frp. Samtidig har fem meldt seg inn.

Abrahamsen har selv ikke tatt steget fullt ut ennå, men vurderer det sterkt.

– Mange jeg kjenner i partiet har allerede varslet at de melder seg ut. Om en uke er nok jeg der også, men jeg kommer til å gå noen runder med meg selv først, sier hun.

Venstre-nestleder Ola Elvestuen håper Abrahamsen avventer litt før hun melder seg ut.

– Vi venter reaksjoner, men vi må vise at vi gjør dette fordi vi skal få gjennomslag for flere av våre kjernesaker. Vi ønsker å flytte tyngdepunktet i norsk politikk inn mot sentrum og i en mer raus og sosialliberal retning, sier han.