Det beste juleølet 2017 – del 3

Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne helgen presenterer vi alt fra hyggelige klassiske juleøl til ekstreme juleøl som er på grensen til hetvin. Med andre ord er det noe for enhver smak her.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Se også del 1 og 2 av årets juleølomtaler:


7 Fjell Mer Jul enn Jesus

Dette ølet har fått et litt underlig navn, og det stopper ikke der. Ølet er i seg selv underlig, men samtidig veldig godt. Bryggeriet fra Bergen har stappet koriander, ingefær, havregryn, kardemomme og sitrusfrukter i ølet - og kaller stilen Milk and Cookies Christmas Brown Ale. Og noe i den duren smaker det faktisk. Dette rødbrune ølet dufter av kjeks, karamell, kardemomme, aprikos og vanilje. Smaken er veldig søt og god med mye kjeks, krydder og sitrus. Fint balansert. Et godt og artig juleøl med masse jul i smaken.
7 Fjell Mer Jul enn Jesus - Alkohol 4,7 % - 0,33 – Butikkøl

Amundsen Bryggeri Super Santa Christmas Coffee Stout

Dette boksølet er nærmest svart i fargen og har et lavt brunt skum. I duften er det betydelige mengder med kaffe og sjokolade. Det lukter nærmest iskaffe av dette. Smaken har selvfølgelig også store mengder med mørkbrent kaffe, men det er også karamell, sjokolade i smaken. I avslutningen finner man også små toner av sitrus. Litt kort avslutning, men alt i alt et godt alternativ til en kaffe. Du får garantert mest ut av dette ølet hvis du tar deg tid til å temperere det.
Amundsen Bryggeri Super Santa Christmas Coffee Stout - Alkohol 4,7 % - 0,33 l - Butikkøl

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Hva skal du drikke til fårikål?

Dahls Juleøl

Dette er et øl av den klassiske typen med de smakene man forventer av et typisk norsk juleøl. Sånn sett er dette hverken revolusjonerende eller særlig spennende. Men til jul så vil man jo ha det akkurat sånn som man hadde det til jul i fjor. Grevinnen og Hovmesteren, juleribbe, pinnekjøtt, og et godt klassisk juleøl er noe av det som bringer julestemning til svært mange. Dette ølet er rødbrunt i fargen, har et fint skum og smaker karamell, kandis og et hint av kaffe. Helt ordinært i smaken, men fint balansert og ikke for mye av hverken det ene eller det andre. Et trygt valg til jul.
Dahls Juleøl - Alkohol 6 % - 0,33 – kr 37,30

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Du serverer vel ikke ølet for kaldt?
Kinn Tomasmesse

Tomasmesse er en merkedag til minne om apostelen Thomas som led martyrdøden. I eldre tradisjon var dette dagen da juleølet skulle være ferdig og man lyste julefred. Kinn sin versjon av Tomasmesse er absolutt egnet til å skape julefred, for denne blir man nesten salig av å drikke. Fargen er rødbrun og ølet har et lavt brunlig skum. Dufter av rosin, tørket frukt og noe i nærheten av en god cognac. Mektig og fyldig munnfølelse. Vinøs og nesten pompøs i smaken med karamell, kaffe, sjokolade, julekake og tørket frukt. Et øl i absolutt toppklasse
som bør smakes.
Kinn Tomasmesse - Alkohol 10,5 % - 0,33 l - kr 69,90
Lofotpils Julebrygg

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bryggeriet i Svolvær skaper julestemning med sitt ufiltrerte bokkøl. Dette ølet er klassisk i stilen, men har det ekstra lille som kommer når man ikke filtrerer ølet før det flaskes. Dette fører selvsagt til litt bunnfall, men det er bare å skjenke pent i glasset. Duft av karamell, sjokolade, nøtter og litt bær. Fyldig og maltrik i smaken med mye sødme, knekk og karamell. Noe krydret ettersmak. Et fint juleøl til maten.
Lofotpils Julebrygg - Alkohol 7 % - 0,33 l - kr. 49,90
Nøgne Ø Rød Jul

Dette ølet har den klingende undertittelen “Imperial Red Ale” og her er det ikke spart på verken humle eller malt. I tillegg er det tilsatt både fiken og aprikos. Fargen er naturligvis rød kobber og ølet har et fint skum med godt hold. Duften er først og fremst preget av masse amerikanske humler. Her dufter det en blandig av tropiske frukter og granskog. Smaken har også mengder av humle, med et fint sødmefylt maltpreg. Det er kanskje ikke helt det man forventer til jul, men du verden hvor det frisker opp blant alt det andre juleølet. Et sikkert valg
for deg som ønsker mye humle.
Nøgne Ø Rød Jul - Alkohol 8 % - 0,33 l - kr 54,90

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Vikinger brygget øl med steiner
Stelliger Divum

Dette er rett og slett noe av det absolutt råeste du kan få av juleøl. Stelliger Divum er på vanvittige 19 % og er dermed nærmest en hetvin. Smaksmessig er det ekstremt konsentrert maltbunn med masse alkohol. Melasse, karamell, rosiner og kaffe er noe av det som finnes av smak, men det er så mye smak i denne at det nærmest er umulig å beskrive alt sammen.
Et svært tungt, ekstremt sterkt - og absurd godt øl. Bør deles!
Stelliger Divum - Alkohol 19 % - 0,33 l - kr 113,90