Søreide: Trump bryter den internasjonale Jerusalem-linjen

Utenriksminister Ine Eriksen Søreide mener flytting av ambassaden bryter med en samlet internasjonal linje i Midtøsten. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Utenriksminister Ine Eriksen Søreide mener flytting av ambassaden bryter med en samlet internasjonal linje i Midtøsten. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) er svært skeptisk til at USAs president ønsker å flytte ambassaden i Israel fra Tel Aviv til Jerusalem.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Søreide var på NATOs utenriksministermøte i Brussel da det ble kjent at Trump har kunngjort sine planer. Hun kommenterer saken overfor VG :

– Dette er et brudd både med den amerikanske linjen og den internasjonale linjen. Fredsprosessen løses ikke gjennom å ensidig flytte en ambassade, og Jerusalems status er et av de uavklarte og gjenstående spørsmålene som må løses mellom Israel og palestinerne, sier Søreide til avisen.

– Vi får gjøre en vurdering av hva amerikanerne faktisk sier når de kunngjør dette. Det kan jo være at de faktisk flytter ambassaden, eller at de kunngjør at de ser på Jerusalem som hovedstad men lar være å flytte ambassaden nå. Vår holdning til saken ligger uansett fast, sier hun.