Rosenborg avlyser Dubai-tur etter reaksjoner

Sportslig leder i Rosenborg Stig Inge Bjørnebye og trener Kåre Ingebrigtsen.
Sportslig leder i Rosenborg Stig Inge Bjørnebye og trener Kåre Ingebrigtsen. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Rosenborg dropper treningsleiren i Dubai i januar etter kraftige reaksjoner fra fansen, opplyser klubben.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mandag kveld opplyste Rosenborg at de hadde besluttet å dra på treningsleir til Dubai i januar. Reaksjonene lot ikke vente på seg, og allerede tirsdag formiddag hadde klubben snudd.

– Det har vært veldig høy aktivitet og sterke reaksjoner i etterkant. Vi erkjenner at vi har undervurdert de reaksjonene som har kommet opp mot de sportslige vurderingene. Ut ifra de reaksjonene har vi besluttet å reversere beslutningen. Vi reiser ikke til Dubai, sier Stig Inge Bjørnebye, ifølge Adresseavisen.

Dubai er den største byen i De forente arabiske emirater. Landet har vært gjenstand for kritikk blant annet for hvordan kvinnelige voldsofre behandles og forbudet mot homofili.

Reaksjonene var til dels sterke i supporterklubben Kjernen. Flere oppfordret til boikott av klubben, andre til ikke å fornye sesongkortet, mens supporterklubbens nettsider oppfordret RBK til å skifte mening og «avlyse denne skammelige turen».

– Det er ikke antallet reaksjoner som har ført til den, men budskapet i tilbakemeldingene fra våre medlemmer og supportere, sier Bjørnebye til avisen.

Rosenborg jobber nå med nye alternativer til treningsleir.