Rogers Posten-satire kostet ham jobben

Artikkelen fortsetter under annonsen

Musikkvideo om «Har du jobb i Posten blir du så lei, at du faen får lyst til å henge deg», falt ikke i god jord hos arbeidsgiveren.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Roger Lindhjem tok utvilsomt en sjanse da han forrige mandag publiserte musikkvideoen sin om å jobbe som postbud. Sangen åpner med strofen; «Har du jobb i Posten blir du så lei, at du faen får lyst til å henge deg».

Sangen kan mildt sagt kalles kritisk til ledelsen, med strofer som «Ledelsen er udugelig» og «Lønna er ikke til å leve med, selv om du jobber som et helvete».

Les også: Svensk politiker kalte minister «hore» – får sparken

Satte Posten i dårlig rykte

Til TV2, som først omtalte saken, sier Lindhjem at han lagde sangen for noen år siden, men først nå fikk mulighet til å lage musikkvideoen, som han selv omtaler som «satirisk og humor». Ledelsen i Posten så ikke humoren, da de kalte ham få dager senere inn til møte.

– Jeg fikk beskjed om at jeg satt Posten i et dårlig rykte. Så fikk jeg beskjed om at jeg aldri kom til å jobbe i Posten igjen, på grunn av grovt pliktbrudd, sier 48-åringen til tv2.no.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det finnes verre eksempler: Er det rart denne postmannen fikk sparken?

Dagen etter ble han formelt sagt opp, etter et drøftingsmøte med Posten. Han skal uansett flytte til nyåret og hadde derfor, ifølge TV2, allerede sagt opp jobben fra nyttår.

– Jeg vil jo egentlig jobbe hver dag, og jeg prøvde å forklare at det er en humorvideo. Det er uforståelig at kunne miste jobben på grunn av videoen, jeg så ikke denne komme i det hele tatt, sier han til tv2.no.

Les også: Piloter får sparken – lot Playboy-modell styre flyet

Lojalitetsplikt

Til TV2 sier Posten at de ikke kommenterer enkeltsaker, men sier på generelt grunnlag at arbeidstaker har en lojalitetsplikt overfor arbeidsgiver. Han presiserer at det er en høy terskel for å uttale seg som arbeidstaker.

Lindhjem fastholder at videoen handler om en fiktiv person og presiserer overfor Nettavisen at han aldri har hatt en slik posisjon i Posten.

Sjekk også: Radiovert lurt trill rundt: - Vi kommer til å få sparken!