Sykkelpresidenten: – Ville vært galskap å trekke meg nå

Sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen etter styremøtet i Norges Cykleforbund fredag kveld. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen etter styremøtet i Norges Cykleforbund fredag kveld. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen har fortsatt full tillit hos styret i Norges Cykleforbund (NCF). 20. januar venter et ekstraordinært sykkelting.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det ble klart etter fredagens ordinære styremøte på Gardermoen. Det har den siste tiden stormet rundt sykkelpresidenten. VM i Bergen styrer mot et gedigent underskudd.

– Jeg har tilliten til dem som sitter her. Det vil være helt galskap om jeg trekker meg nå. Da må vi skrinlegge alt og sette kreditorene til å tape mest mulig. Jeg har vært næringslivsleder i 40 år, så dette er vondt for meg. Jeg føler med kreditorene. Det går inn på meg, sier Hansen til TV 2.

Tidligere i høst tok sykkelklubben Rye til orde for å kaste Hansen som sykkelpresident og hele det sittende styret. Senere fikk de gjennomslag for et ekstraordinært sykkelting, og fredag ble det berammet til lørdag 20. januar.

Les også: Mot 60 millioner i underskudd for sykkel-VM

– Alvorlig

Økonomien i arrangørselskapet Bergen 2017 var høyt oppe på agendaen under styremøtet. Sykkel-VM i september ble en stor publikumssuksess, men i regnskapet er det blodrøde tall. NCF-styret er bekymret.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det har lenge vært klart at det går mot et solid VM-underskudd. Torsdag ble det kjent i mediene at det står verre til enn offentligheten hadde forestilt seg.

– Forbundsstyret ser svært alvorlig på den økonomiske situasjonen Bergen 2017 AS har havnet i. Det er viktig for oss å understreke at det forelagte tallet på minus 57 millioner ikke representerer det endelig resultater i selskapet, står det i en pressemelding fra Norges Cykleforbund.

Les også: Ekspert om sykkel-VM-underskuddet: – De gir inntrykk av at de ikke har kontroll

Bestrider krav på 41 mill.

NCF-styret ble fredag også informert om at arrangørselskapet, som eies i sin helhet av forbundet, ikke vedkjenner seg et krav på flere titalls millioner kroner.

– Vi er orientert om at det er forelagt et krav på 41 millioner kroner som bestrides, hvorav nesten halvparten er fra offentlige myndigheter.

Et endelig 2018-budsjett for NCF er ikke klart. Styret opplyser at det fredag kom med prioriteringer som forbundsadministrasjonen skal ta med seg i det videre arbeidet.