Bendtner styrer mot toppscorertittelen

Nicklas Bendtner tok Rosenborg i føringen da Viking ble slått 2-0 søndag.
Nicklas Bendtner tok Rosenborg i føringen da Viking ble slått 2-0 søndag. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Nicklas Bendtner ligger godt an til å krone Rosenborg-suksessen ved å bli Eliteseriens toppscorer. Dansken scoret igjen i 2-0-seieren over Viking på Lerkendal.

Dermed har Bendtner (29) et forsprang på to mål før siste serierunde neste helg. Han står bokført med 19 fulltreffere mot Stabæk-spissen Ohi Omoijuanfos 17.

29-åringen fikk en enkel jobb da han tok RBK i føringen etter åtte minutters spill søndag. Mot et ryggende Viking-forsvar smalt Samuel Adegbenro ballen foran mål, og ved bakerste stolpe tuppet Bendtner inn 1-0.

Fire minutter før pause doblet Anders Trondsen ledelsen. Det gjorde han med en skikkelig rakett av en scoring. Viking-keeper Iven Austbø ble lurt trill rundt av at ballen fikk en dupp og flakket litt.

Gjenreist karriere

Mange hevet øyenbrynene da Bendtner i mars valgte å komme til Rosenborg for å få fart på karrieren igjen etter et par traurige år. Sakte, men sikkert spilte han seg i form og siden sommerferien har han vært en svært viktig brikke for trønderne – både i Eliteserien og ute i Europa.

Bendtner har vært tydelig på at han er svært takknemlig for jobben Kåre Ingebrigtsen og RBK har gjort for å få ham tilbake der han ønsker å være. Det er ikke lenge siden at han var helt ute av landslagsdiskusjonen i Danmark, men nå er han tilbake i varmen og får trolig være med til VM neste sommer.

Pål André Hellands skadeplager fortsatte søndag. Før en halvtime var gjort unna tuslet RBK-vingen av banen og gikk rett i garderoben. Jonathan Levi kom inn som erstatter, og det var tydelig at 21-åringen var lysten på å markere seg.

Ved flere anledninger var Levi nær å score sitt aller første seriemål for Rosenborg. Han hadde blant annet en ball i stolpen bare sju minutter etter sitt innhopp. Like før hadde også Vegar Eggen Hedenstad smakt på metallet.

Gullfest

Rosenborg tok en fullt fortjent hjemmeseier. Viking, som rykket ned og kvittet seg med hovedtrener Ian Burchnall før landslagspausen, hadde lite å stille opp med på Lerkendal.

Det skal sies at gjestenes Mathias Bringaker hadde en eventyrlig bom på overtid.

Etter kampen fikk trønderklubben utdelt det synlige beviset som vinner av Eliteserien for tredje år på rad. Før kampstart fikk RBK-kaptein Mike Jensen tildelt blomster for å ha spilt 200 kamper for klubben.

Viking trives aldri mot Rosenborg. Forrige seier kom helt tilbake i 2005. Nå spørs det hvor lenge rogalendingene må vente før de igjen kan spille seriefotball på Lerkendal.

I siste serierunde skal Rosenborg møte Odd i Skien, mens Viking tar imot Stabæk på eget gress.