USA vil se en ny æra i Zimbabwe

Zimbabwes president Robert Mugabe sammen med sin kone Grace under et folkemøte i Harare tidligere i år. Foto: AP / NTB scanpix
Zimbabwes president Robert Mugabe sammen med sin kone Grace under et folkemøte i Harare tidligere i år. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

USA ønsker å se Zimbabwe gå inn i en ny æra, sier en talsperson for det amerikanske utenriksdepartementet. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Uttalelsen kan tolkes som en oppfordring til president Robert Mugabe om å gå av, skriver nyhetsbyrået Reuters.

Regjeringshæren i Zimbabwe grep makten tirsdag kveld og satte den 93 år gamle presidenten i husarrest, men nekter for at det er snakk om et militærkupp.

Donald Yamamoto, som er regionansvarlig for Afrika i USAs utenriksdepartement, omtalte situasjonen i landet som «veldig flytende». Kommentaren kom i forbindelse med et møte med representanter fra Den afrikanske union (AU) i Washington torsdag.

Yamamoto sa også at USA vil vurderer å heve noen av sanksjonene mot Zimbabwe dersom landet begynner å vedta politiske og økonomiske reformer.

– Vår posisjon har alltid vært at dersom de jobber for konstitusjonelle, økonomiske og politiske reformer, og ivareta det politiske området og menneskerettighetene, kan vi starte en dialog om å heve sanksjoner, sa han.