EU forbereder seg på mulig Brexit-fiasko

EUs sjefforhandler Michel Barnier bekreftet fredag at han har gitt britene to uker til å komme med nye innrømmelser i forhandlingene om Storbritannias sorti fra unionen. Foto: Virginia Mayo / AP.
EUs sjefforhandler Michel Barnier bekreftet fredag at han har gitt britene to uker til å komme med nye innrømmelser i forhandlingene om Storbritannias sorti fra unionen. Foto: Virginia Mayo / AP. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

EUs sjefforhandler Michel Barnier innrømmer at det er laget beredskapsplaner om Brexit-samtalene med Storbritannia går i lås.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er ikke mitt foretrukne alternativ, men det er en mulighet. Alle må planlegge for det, både medlemslandene og bedrifter. Vi forbereder oss også teknisk på det, sier Barnier til den franske søndagsavisen Le Journal du Dimanche (JDD).

Barnier bekreftet fredag at han har gitt britene to uker til å komme med nye innrømmelser i forhandlingene om Storbritannias sorti fra unionen.

Uten slike innrømmelser truer EU med å nekte å åpne fase to av forhandlingene i desember, slik planen har vært. EU er spesielt ute etter tydeligere pengeløfter fra britene.

Les også: Britene lovfester brexit-dato til 29. mars 2019

Tror Brexit kan gi Norge en lenge ønsket forsvarsavtale med EU

Theresa May snakket brexit med Solberg

EU og britene kaster seg ut i hardt WTO-vær etter Brexit