Demonstranter blokkerer veier og jernbane i Catalonia

Demonstranter blokkerte onsdag en rekke veier og jernbanestrekninger i Catalonia, i protest mot spanske myndigheter. Foto: AP / NTB scanpix
Demonstranter blokkerte onsdag en rekke veier og jernbanestrekninger i Catalonia, i protest mot spanske myndigheter. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Protestene fortsetter i den spanske regionen Catalonia, der demonstranter blokkerte veier og jernbane onsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge transportmyndighetene i Catalonia hadde demonstranter i morgentimene sperret over 50 veier og jernbanestrekninger.

Blant veiene som ble blokkert var motorveien AP-7 som knytter Catalonia til Frankrike, samt A-2 mellom Barcelona og Madrid.

Politisk streik er ulovlig i Spania, og ifølge fagforbund CSC var onsdagens aksjon derfor en protest mot manglende jobbsikkerhet og et dekret fra myndighetene som vil gjøre det lettere for bedrifter å flytte hovedkvarteret bort fra regionen.

Katalanerne stemte tidligere i høst for løsrivelse fra resten av Spania, i en folkeavstemning som ifølge myndighetene i Madrid var ulovlig.

Regionforsamlingen vedtok en erklæring om uavhengighet 27. oktober, og regjeringen i Madrid svarte med å frata regionen selvstyret.