Tyskerne drikker mindre øl

Tyskerne drikker mindre øl, men helte i gjennomsnitt likevel nedpå drøyt 140 halvlitere i løpet av årets ni første måneder. Illustrasjonsfoto: AP / NTB scanpix
Tyskerne drikker mindre øl, men helte i gjennomsnitt likevel nedpå drøyt 140 halvlitere i løpet av årets ni første måneder. Illustrasjonsfoto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tyskerne drikker mindre øl, men satte likevel til livs 5,9 milliarder liter i løpet av årets første ni måneder. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fersk statistikk viser at de rundt 60 tyske ølbryggeriene produserte rundt 7,2 milliarder liter øl i årets tre første kvartaler, noe som var en nedgang på 3,1 prosent fra samme periode i fjor.

Nærmere 82 prosent av ølet lesket tyske struper, noe som var en nedgang på 2,7 prosent. Gjennomsnittstyskeren satte likevel til livs godt over 140 halvlitere med øl i løpet av årets ni første måneder.

Eksporten av øl falt også, og bryggeriene gir en regnfull sommer og mangel på store idrettsarrangementer som fotball-VM skylden for nedgangen.

Den årvisse ølfestivalen i München i oktober ble derimot en suksess og trakk hele 6,2 millioner besøkende i år. De spyttet ikke i glasset, men satte til livs 7,5 millioner litersglass med øl, en økning på 13 prosent fra året før.