Theresa May snakket brexit med Solberg

Den britiske statsministeren Theresa May ringte torsdag kveld Erna Solberg. De to snakket blant annet om brexit. Foto: Geert Vanden Wijngaert / AP / NTB scanpix.
Den britiske statsministeren Theresa May ringte torsdag kveld Erna Solberg. De to snakket blant annet om brexit. Foto: Geert Vanden Wijngaert / AP / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

I en telefonsamtale med Erna Solberg bekreftet Theresa May at hun vil tilby nordmenn de samme rettigheter som EU-borgere etter brexit.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den britiske statsministeren ringte torsdag kveld til Erna Solberg (H) for å gratulere henne med valgseieren i september.

– Statsministeren sa at hun ser fram til å styrke de allerede sterke båndene mellom Norge og Storbritannia på en lang rekke områder, inkludert handel og forsvar, heter det i en pressemelding fra Downing Street 10.

May informerte også Erna Solberg om utviklingen i brexit-forhandlingene, og forsikret at hun vil gi det samme tilbudet til norske statsborgere som til EU-borgere etter at Storbritannia har forlatt EU.

Dette er også noe May har signalisert tidligere, blant annet i en tale i Parlamentet i juni. Det bor rundt 20.000 nordmenn i Storbritannia.