Tesla på bunn i ny kåring

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tesla Model X er kåret til den minst pålitelige bilen i ny amerikansk test.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Consumer Reports har i sin biltest for 2017 rangert den elektriske magneten Tesla Model X helt nederst på sin liste over pålitelige biler.

Årsaken til bunnplasseringen skyldes at bilen er mer prangende enn praktisk. Blant annet trekker Consumer Report frem bilens klimaanlegg og at de elektriske bakdørene tar veldig lang tid å åpne og lukke. Lydisolasjonen er heller ikke så god som i modell S, selv om akselerasjonen og veigrepet er i kjent stil.

Totalt har man i testen gått over 17 typiske problemområder som mange bileiere opplever, som for eksempel problemer i forbindelse med firhjulstrekk, det elektriske systemet ødelagt, interiør eller det elektriske systemet. Alvorlighetsgraden for hvert problem blir vektet, som til slupp gir et forventet pålitelighetspoeng for hver bil.

Les også: Tesla bygger fabrikk i Shanghai

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

På listen over de minst pålitelige bilene finner vi en flere norske favoritter, som blant annet Volvo XC90 og Mercedes-Benz GLC, men det er Tesla som kommer aller dårligst ut.

Kommunikasjonssjef i Tesla Norge, Even Sandvold Roland, er delvis enig i rapporten, men sier at Tesla-eiere i Norge kan ta det helt med ro.

- Vi er de første til å innrømme at Model X hadde pålitelighetsproblemer til å begynne med, men dette er rett og slett ikke en aktuell bekymring for nye Model X i dag, og det har ikke vært det på en god stund. Pålitelighetsvurderingene fra Consumer Reports henger et godt stykke etter, fordi undersøkelsene deres gjennomføres mange måneder før resultatene publiseres, sier Roland til Aftenposten.

Ifølge Roland har Model X-påliteligheten blitt forbedret med 92 prosent sammenlignet med starten av 2016, mens en i første halvår av 2017 har oppnådd en forbedring på ytterligere 24 prosent.

Her er de ti minst pålitelige bilene:

  1. Tesla Model X
  2. Cadillac Escalade
  3. Volvo XC90
  4. Ford Fiesta
  5. Ford Focus
  6. Fiat 500
  7. GMC Acadia
  8. Jaguar F-Pace

  9. Mercedes-Benz GLC
  10. Chevrolet Camaro

Les også: Kan nye elbiler konkurrere med Tesla?

Denne saken ble først publisert i Hegnar.no