Tidligere ukjent foto kan vise raketten som traff MH17

Et bilde fra en anonym kilde viser en rakett som kan ha blitt brukt da Malaysia Airlines-flyet MH17 ble skutt ned over Ukraina i 2014. Etterforskerne ber om mer informasjon om bildet. Foto: Joint Criminal Investigation Team via AP / NTB scanpix
Et bilde fra en anonym kilde viser en rakett som kan ha blitt brukt da Malaysia Airlines-flyet MH17 ble skutt ned over Ukraina i 2014. Etterforskerne ber om mer informasjon om bildet. Foto: Joint Criminal Investigation Team via AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Gruppa som etterforsker nedskytningen av passasjerflyet MH17 over Ukraina i 2014, ber om opplysninger om et bilde de mener viser raketten som ble brukt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Alle de 298 om bord ble drept da flyet ble skutt ned. En internasjonal etterforskning av hendelsen har konkludert med at raketten ble skutt fra et område kontrollert av russiskstøttede opprørere. Etterforskerne mener rakettbatteriet ble fraktet inn i Ukraina fra Russland.

Russiske myndigheter har avvist konklusjonen.

Nå har det dukket opp et nytt bilde av det som kan være Buk-raketten som ble brukt. Etterforskerne mener det er tatt i den ukrainske byen Makeeva samme dag som passasjerflyet ble angrepet.

Bildet ble sendt via en nettside der publikum anonymt kan tipse om bevis i saken, opplyser Elsbeth Kleibeuker i den nederlandske påtalemyndigheten. Det viser en rakett på en utskytningsrampe, delvis dekket av kamuflasjenett. Kjøretøyet er delvis skjult av biler i forgrunnen.

– Vi tror dette er Buk-raketten som skjøt ned MH17, sier Kleibeuker.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Boeing 777-maskinen var på vei fra Amsterdam til Kuala Lumpur da den ble skutt ned den 17. juli 2014.

– Alle som har informasjon om bildet, kjøretøyene som er avbildet eller stedet det er tatt, bes om å ta kontakt, heter det i en uttalelse fra etterforskningsgruppa.

Les også: Ett år siden MH17 ble skutt ned

MH17-rapport: – Flyet gikk i oppløsning i luften