Tunnelvifter i hele landet skal sjekkes etter uhell i Bergen

Uhellet i Lyderhorntunnelen førte til trafikkaos og lange køer inn mot Bergen fra Sotra og Askøy. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Uhellet i Lyderhorntunnelen førte til trafikkaos og lange køer inn mot Bergen fra Sotra og Askøy. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter at en vifte falt ned i en tunnel i Bergen og traff en bil, har Vegdirektoratet bestemt at alle vifter i over ti år gamle tunneler skal kontrolleres. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bare flaks gjorde at sjåføren av bilen ikke ble skadd da viften løsnet og falt ned i Lyderhorntunnelen i Bergen 6. oktober.

– Det som skjer i etterkant av denne hendelsen, er at det blir sendt ut en arbeidsordre fra Vegdirektoratet til alle regioner. Viftene vil så bli kontrollert ved første ordinære driftsstans, sier sjefingeniør Oddvar Kaarmo i Vegdirektoratet til NRK.

Han mener at ubalanse på grunn av at flere vifteblader var borte, kan ha ført til vibrasjon og materialtretthet slik at viften i Lyderhorntunnelen falt ned. Nye vifter har en vibrasjonsalarm for å unngå dette.

Les også: Lyderhorntunnelen stengt: Tusenvis i kø inn mot Bergen

To av tre norske tunneler mangler DAB-dekning

Tunnel i Sognefjorden tåler eksplosjon

Vurderer tunnel fra Sverige til Danmark