Schumachers tidligere manager: – Hvorfor forteller ingen sannheten?

HELSE: Michael Schumacher sammen med sin tidligere manager Willi Weber i bakgrunnen. Weber er kritisk til at offentligheten ikke blir informert om tyskerens helse.
HELSE: Michael Schumacher sammen med sin tidligere manager Willi Weber i bakgrunnen. Weber er kritisk til at offentligheten ikke blir informert om tyskerens helse. Foto: Eckehard Schulz / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Familien har holdt tyst om helsetilstanden til Michael Schumacher i nesten fire år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I 2013 var den tidligere Formel 1-føreren Michael Schumacher på ferie i de franske Alpene. En alvorlig skiulykke gjorde at han ble lagt inn på sykehus med livstruende hodeskader.

Schumacher blir nå behandlet i familiens hjem – som er gjort om til et topp moderne sykehus, med døgnkontinuerlig bemanning.

I nesten fire år har tilstanden hans i stor grad vært skjermet fra media, og familien til tyskeren har selv aldri uttalt seg.

Les også: Fansen i harnisk etter Schumacher-beskjed

– Fortell sannheten

Schumachers tidligere manager, Willi Weber, er kritisk til at fansen ikke blir holdt oppdatert på helsetilstanden til Formel 1-legenden.

– Jeg mener det er veldig uheldig at Michael sine fans ikke får vite noe om helsen hans. Hvorfor forteller ingen sannheten? sier Weber til avisen TZ.

Weber fulgte Schumacher gjennom en over 20 år lang karriere innen motorsport, men har ikke lenger kontakt med tyskerens familie.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Schumachers familie virker å være redd meg. Jeg sendte familien blomster og kort på bursdagen hans, men fikk ikke noe svar. Det gjør meg trist, har Weber uttalt tidligere i år.

Les også: – Best om Schumacher hadde dødd med en gang

Beskytter privatlivet

HJEMME: I sitt eget hjem i Sveits behandles Michael Schumacher for skadene han pådro seg i skiulykken i 2013. Foto: Reuters/Denis Balibouse/NTB scanpix
HJEMME: I sitt eget hjem i Sveits behandles Michael Schumacher for skadene han pådro seg i skiulykken i 2013. Foto: Reuters/Denis Balibouse/NTB scanpix

Det er ikke første gang noen har vært kritiske til tausheten rundt tyskerens helsetilstand. Sabine Kehm, Schumachers nåværende manager, har vært klar på at man må respektere at familien håndterer situasjonen på sin måte.

– Michael har hele tiden vært veldig nøye med å skille mellom hans private og offentlige jeg. Fansen og mediene har alltid akseptert det. Vi har tatt en beslutning om å beskytte hans privatliv fra allmennheten med hans beste i tankene. Familien har håndtert dette på sin måte, sa Kehm, konfrontert med kritikken om hemmeligholdet.

Gjennom karrieren har Schumacher vunnet 7 VM, deriblant fem på rad fra 2002-2004, og totalt 91 løp.

Les også: Manager håper «å få Schumacher tilbake»