Visepresident Raja er blitt kjendis i Pakistan

Abid Q. Raja (V) i rollen som stortingspresident under trontaledebatten i Stortinget.
Abid Q. Raja (V) i rollen som stortingspresident under trontaledebatten i Stortinget. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nyheten om at Abid Raja er valgt inn i Stortingets presidentskap, har nådd foreldrenes hjemland Pakistan.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– De var veldig stolte i landsbyen, som mine foreldre utvandret fra tidlig på 1970-tallet. At jeg som muslim kan tre inn i Stortingets presidentskap, oppfattes som en aksept av alle typer bakgrunner i Norge, sier Raja til NTB.

Venstre-politikeren som selv er født og oppvokst i Norge, forteller at nyheten er omtalt av en rekke aviser, både på nett og papir, foruten av flere fjernsynskanaler. Oppmerksomheten akter han å utnytte.

– Om jeg får muligheten, så vil jeg gjerne ta opp spørsmålet om likestilling av kvinner og religiøse minoriteters rettigheter med pakistanske politikere, sier Raja, som åpner for å snakke urdu eller panjabi framfor engelsk dersom anledningen skulle by seg.

I forbindelse med Stortingets konstituering ble Raja valgt som Stortingets femte visepresident. Det er første gang på 48 år at Venstre har en representant i presidentskapet, men Raja er ikke den første i presidentskapet med norsk-pakistansk bakgrunn. Den milepælen var det SVs Akhtar Chaudhry som først nådde, i 2009.

Aktuelt:

Raja håper ny muslimsk organisasjon kan erstatte IRN

Venstre-Raja: – Frp er uspiselige