KrF: – Mye bra, men altfor passivt budsjett

KrFs Kjell Ingolf Ropstad viser blant annet til at regjeringen etter hans syn ikke lykkes med å nå målet på 1 prosent til bistand.
KrFs Kjell Ingolf Ropstad viser blant annet til at regjeringen etter hans syn ikke lykkes med å nå målet på 1 prosent til bistand. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Regjeringens forslag til statsbudsjett er positivt på mange områder, men er for dårlig for familiene, skolen og bistand, mener KrFs Kjell Ingolf Ropstad.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Budsjettet er på 1.300-1.400 milliarder kroner. Det er logisk at det er uenighetspunkter, men alt i alt synes jeg budsjettet er bra og ligger godt til rette for forhandlinger, sier Ropstad som er KrFs finanspolitiske talsperson.

Han savner det «gule» stempelet på budsjettet og lover at partiet vil være tøffe i de kommende forhandlingene om fordelingen av pengene.

– Vi skal være konstruktive, men vi skal også komme med tøffe krav for dem som trenger det mest, sier Ropstad.

Artikkelen fortsetter under.

VIDEO: Siv Jensen om elbil-avgift, økt moms og skatteklasse 2.

Samleside: Flere reaksjoner rundt statsbudsjettet finner du her

Han passet samtidig på å gratulere finansminister Siv Jensen med gledelige tall, men understreket også at arbeid er nøkkelen, enten det dreier seg om den enkelte eller for samfunnet som helhet. Da han ramset opp de punktene han var mest kritisk til, viste Ropstad blant annet til at regjeringen etter hans syn ikke lykkes med å nå målet på 1 prosent til bistand.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– KrF etterlyser forbedringer for familiene, flere lærere for de yngste elevene og menneskeverdstiltak mot sortering. Vi er også opptatt av å styrke fattigdomsbekjempelsen hjemme og ute, så vel som å bedre innsatsen for klima og bærekraftig verdiskaping i hele landet, sier Ropstad.

Aktuelt:

Dette betyr statsbudsjettet for din lommebok

Regjeringen vil fortsatt støtte Human Rights Service

– Tesla-eierne kan komme til å le hele veien til banken