Har tjent 70 mill. på Moods of Norway

Peder Kristian Børresen og Simen A. Staalnacke. Foto: Scanpix
Peder Kristian Børresen og Simen A. Staalnacke. Foto: Scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Gründere i Moods Of Norway Simen Staalnacke, Peder Børresen og Jan Egil Flo har til sammen tatt ut nær 70 millioner kroner i utbytte.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fra å omsette for 10 millioner kroner i 2005, hadde den lille Stryn-bedriften inntekter på 340 millioner kroner under toppåret 2013, skriver Finansavisen.

I løpet av denne oppturen tok eierne nesten 70 millioner kroner i utbytte. Mesteparten av dette er gått inn på kontiene til gründerne Simen Staalnacke, Peder Børresen og Jan Egil Flo.

Totalt fikk de tre ut 19,4 millioner kroner hver i perioden 2007 til 2012.

Les også: Flere har meldt interesse for Moods of Norway

Kjøpte hus

Utbyttefesten startet i 2007, med én million kroner på deling. De største utbyttene kom et par år senere, i 2010 til 2012, da eierne tok ut rundt 61 millioner kroner totalt. Pengene gikk til blant annet nye hus for både Børresen og Staalnacke. Mens sistnevnte kjøpte en nybygget villa på Nordstrand i Oslo for 18 millioner kroner i 2012, kjøpte Børresen et funkishus på strand i Bærum for 16,8 millioner året etter, skriver Finansavisen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Også den fjerde gründeren, Stefan Dahlqvist, har fått ut penger, men slett ikke på samme nivå som kollegene sine. Dahlqvist sitter igjen med rundt 2,5 millioner kroner i utbytte.

Les også: 200 Moods of Norway-ansatte sies opp

Slutt på utbyttefesten

Tidligere Moods of Norway-sjef Nils Are Karstad Lysø, som i 2014 sluttet i selskapet for å bli leder av Den Norske Opera & Ballett, fikk rundt seks millioner kroner.

I 2013 var det imidlertid slutt på utbyttefesten, og året etter ble ikke noe bedre. 2014 ble det første året med negativt resultat etter mange år med gode tall. Omsetningen falt med 11 prosent, og i årsberetningen skriver ledelsen ifølge avisen at 2014 ble et år preget av tøffe beslutninger og store omstillingsprosesser.

Inntektene fortsatte og i 2016 omsatte Moods of Norway-butikkene for 174 millioner kroner.

Saken er først publisert på Hegnar.no