Trange fly vekker oppsikt: – Som Titanic

Illustrasjonsbilde. Foto: Colourbox.com
Illustrasjonsbilde. Foto: Colourbox.com
Artikkelen fortsetter under annonsen

Amerikansk interesseorganisasjon for flypassasjerer fikk medhold i søksmål.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Flyers Rights, en Amerikansk interesseorganisasjon for flypassasjerer, påstår at stadig trangere forhold i fly er en sikkerhetsrisiko. Organisasjonen mener at trange midtganger kan føre til at passasjerene ikke får evakuert seg raskt nok ved en eventuell nødssituasjon.

Tidligere i år gikk Flyers Rights til sak mot de amerikanske luftfartsmyndighetene (FAA). Myndighetene har tillatt at flere flyselskap plasserer flere seter i økonomiklassen i flyene sine. Dette fører til at hver passasjerer får mindre plass, skriver det amerikanske nettstedet The Daily Beast.

Les også: Møter mennesker med flyskrekk hver eneste dag: – Mange snur på flyplassen

Strider mot sikkerhetsrutinene

Nettstedet har lest 900 sider med dokumenter og snakket med flere fagpersoner. De har også avdekket at utførte nyere sikkerhetsøvelser ikke er blitt offentliggjort.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Testene som viser hvordan alle passasjerer trygt kan evakuere en flykabin i en nødsituasjon er farlig utdaterte og reflekterer ikke hvor tettpakket dagens økonomiklasser har blitt, skriver The Daily Beast.

Flyers Rights mente også at plassene mellom seteradene er så liten at passasjerene ikke kan lene seg fremover for å beskytte seg. Sikkerhetsrutinene tilsier at dette skal være mulig.

– En moderne flykabin er som et Titanic som venter på å skje, sier Paul Hudson, leder i nonprofit-organisasjonen Flyers Rights.

Les også: Dette må du vite når flyet ditt settes på bakken

Avstanden har minsket

Saken endte med at Flyers Right vant frem med søksmålet sitt mot FAA.

Retten konkluderte med at luftfartsmyndighetene har vurdert sin tillatelse av økt antall seter i flyene på utdaterte tester og sikkerhetsrutiner. Økonomiklassen i flyene er så fulle at de kan være en dødsfelle for passasjerene.

Avstanden mellom seteradene i moderne fly har minsket fra 89 centimeter til 79 centimeter de siste ti årene. Det har Flyers Right bevist.

Les også: Dette bør du ha i håndbagasjen på flytur