Kim Jong-un kaller Trump sinnsforvirret

Kim Jong-un sier Donald Trump vil «betale dyrt» for truslene sine. Foto: Ahn Young-joon / AP / NTB scanpix
Kim Jong-un sier Donald Trump vil «betale dyrt» for truslene sine. Foto: Ahn Young-joon / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nord-Koreas leder Kim Jong-un kaller USAs president Donald Trump sinnsforvirret, og sier amerikaneren vil «betale dyrt» for truslene sine.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Uttalelsen kommer etter Trumps tale i FNs hovedforsamling tirsdag, der han refererte til den nordkoreanske lederen som «rakettmannen» på «selvmordstokt».

– I stedet for å komme med uttalelser som kunne lettet spenningen kom han med uhøflig vrøvl man ikke har sett maken til før, sier Kim i en pressemelding publisert av det statlige nyhetsbyrået KCNA.

Les også: Nord-Korea sammenligner Trumps tale med bjeffelyder

Nord-Korea: Vil ikke stoppe tross sanksjoner

Videre sier han at han oppfordrer Trump til å velge sine ord med omhu når han taler for hele verden, og kaller presidentens oppførsel sinnsforvirret.

– Han er uegnet til å styre et land, han er helt klart en kjeltring og en gangster som liker å leke med ild, og ikke en politiker, sier Kim.

Han understreker at uansett hva slags respons Trump venter fra Nord-Korea vil det være verre enn presidenten kan forestille seg.

Les også: Sør-Koreas marine sender klar advarsel til Nord-Korea

Forsker: Nord-Korea mestrer mer avanserte kjernevåpen

VIDEO: Trump innfører nye sanksjoner mot Nord-Korea.