Landesorg i Mexico etter jordskjelv

Video: Jordskjelv i Mexico har rammet landet hardt.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mexico har erklært tre dagers landesorg etter at minst 230 mennesker omkom i et kraftig jordskjelv tirsdag. Kraftig regnvær gjør redningsarbeidet vanskelig.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mexicanske myndigheter opplyser at 230 mennesker så langt er bekreftet omkommet etter det dødeligste jordskjelvet i landet på over 30 år.

Minst 21 av de døde er skolebarn. Skolen deres var en av mange bygninger som raste sammen da skjelvet rammet med en styrke på 7,1 tirsdag ettermiddag lokal tid. Fire voksne er også bekreftet omkommet på skolen, og 30 barn og åtte voksne er fortsatt savnet.

Sendte sms fra ruinene

Hjelpearbeidere jobber på spreng med å lete etter overlevende i ruinene, men et kraftig regnvær gjør at arbeidet går tregt og er vanskelig. Det er fryktet at regnet vil føre til at haugen med sammenraste gulv som kun er støttet opp med trebjelker vil kollapse.

Onsdag morgen hadde en lærer og to elever sent tekstmeldinger fra ruinene. Elevene ved skolen er i aldersgruppen 3 til 14 år.

– Vi har fortsatt håp om å kunne redde fler, sier David Porras, en av de mange frivillige som bistår i redningsarbeidet, til nyhetsbyrået Reuters.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Folk blir stadig bedt om å være stille slik at man bedre skal kunne høre rop om hjelp. Ambulanser og leger er på stedet for å bistå.

11 familiemedlemmer døde

Redningsarbeidere jobber på spreng for å finne overlevende i ruinene av barneskolen Enrique Rebsamen. Foto: Marco Ugarte / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Redningsarbeidere jobber på spreng for å finne overlevende i ruinene av barneskolen Enrique Rebsamen. Foto: Marco Ugarte / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

I byen Atzala i delstaten Puebla ble dåpen til en to måneder gammel jente et mareritt. 11 familiemedlemmer døde da kirken Santiago Apostol kollapset under jordskjelvet. Fire av familiemedlemmene var mindreårige.

– Det var grusomt, de fleste som befant seg i kirken døde, sier kirketjener Lorenzo Sanchez.

Kun Sanchez, presten i kirken og barnets far overlevde.

– Vondt og vanskelig

President Enrique Pena Nieto har erklært tre dagers landesorg og oppfordrer folk til å stå samlet i den vanskelige tiden.

– Dette jordskjelvet er en vond og vanskelig test for landet, men vi mexicanere har lært å svare med engasjement og solidaritet, sier presidenten.

Jordskjelvet rammet landet på 32-årsdagen for det store skjelvet som i 1985 tok livet av om lag 10.000 mennesker. Bare timer før skjelvet tirsdag hadde folk over hele landet deltatt i en jordskjelvøvelse.