Overrasket over Høyre og FrPs gode valgkamp

Tidligere Ap-statsråd Bjarne Håkon Hanssen tror ikke folk har kjent seg igjen i Aps syn på at det er utfordring med ledighet, sysselsetting, økonomien og mer. – Folk har sett seg rundt og sagt: «Stemmer dette?», sier han.
Tidligere Ap-statsråd Bjarne Håkon Hanssen tror ikke folk har kjent seg igjen i Aps syn på at det er utfordring med ledighet, sysselsetting, økonomien og mer. – Folk har sett seg rundt og sagt: «Stemmer dette?», sier han. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tidligere Ap-statsråd Bjarne Håkon Hanssen er imponert over at de blåblå gjorde det så bra. – De er tydeligvis ikke rammet av regjeringsslitasje, sier han.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bjarne Håkon Hanssen var statsråd Jens Stoltenbergs to regjeringer. Han er overrasket over at Høyre og FrP har gjort det så bra ved årets stortingsvalg.

For sitt gamle parti tror han det er nødvendig med en dyptgripende oppsummering av årets valg:

– Selvransakelsens tid synker nok inn over Youngstorget, sier Hanssen til NRK.

På spørsmål om hva som har gått galt, sier han at folk ikke har kjent seg igjen i det bildet Ap har forsøkt å tegne av Norge under Erna Solberg:

– Det er noe med at folk ikke har kjent seg igjen i Aps historiefortelling om utfordringen med ledighet, sysselsetting, økonomien og mer. Folk har sett seg rundt og sagt: «Stemmer dette?». Veldig mange har sagt nei til det, mener Hanssen.

Les også: 7.493 flere røde stemmer enn til de blå

Etter å ha avsluttet sin politiske karriere gikk Hanssen inn i PR-bransjen. Han mener Aps negative utvikling ble selvforsterkende, og at det hele ble verre da det også ble stor oppmerksomhet rundt partilederens privatøkonomi.

– Når det begynner å gå galt, blir det litt selvforsterkende. Du må bruke nesten all mulig TV- og radiotid på å forklare hvorfor det går galt, sier han til NRK.

Les også: Avviser intern murring mot Støre i Arbeiderpartiet