Arbeiderpartiets valgvake:Ap-veteran: – Ikke sett på maken!

TANKEKORS: Marit Nybakk syns tendensen til fortsatt blått flertall er overraskende etter en god Ap-valgkamp.
TANKEKORS: Marit Nybakk syns tendensen til fortsatt blått flertall er overraskende etter en god Ap-valgkamp. Foto: Thomas Vermes / ABC Nyheter
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Blir dette resultatet, må vi drive med skikkelig partiarbeid, sier Marit Nybakk, som har sittet på Stortinget i sju perioder.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

FOLKETS HUS, OSLO: Salen var dørgende stille da den første valgdagsmålingen kom, men brøt gang på gang ut i hyl og skrik hver gang resultatene svingte nedover for vippepartiet Venstre.

– Jeg har ikke sett på maken til spenning i alle de stortingsvalgene jeg har vært med på, sier Arbeiderpartiets stortingsveteran Marit Nybakk, som nå gir seg etter sju perioder på Tinget.

Prognosene tyder på at Arbeiderpartiet er partiet som går mest tilbake ved dette valget - etter fire år i opposisjon mot en blåblå regjering, og ikke ser ut til å komme i regjering.

– Blir dette resultatet, så må vi drive med skikkelig partiarbeid, sier hun til ABC Nyheter umiddelbart etter klokka 21.

– Har det ikke vært så godt partiarbeid i perioden bak oss?

– Det har vært drevet veldig mye god valgkamp, sier Nybakk, som lover at hun i hvert fall skal stå på de neste fire årene også når hun går ut av Stortinget.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Hvordan kan det da ha seg at Arbeiderpartiet ser ut til å ha falt nettopp i valgkampperioden?

– Det er et tankekors, sier Nybakk, som ikke har gitt opp håpet om at resultatene utover natta vil endre seg til de rødgrønnes fordel.

Det har heller ikke LO-leder Hans-Christian Gabrielsen, som i verste fall har fått en rekke blåblå garantier for arbeidslivet dersom de fortsetter i regjering.

Følg opptellingen direkte her fra klokken 21

Direktesendinger:

Følg Høyres valgvake direkte

Følg Arbeiderpartiets valgvake direkte

Direktesenter: Her får du siste nytt om valget