Satset alle pengene på bitcoin - ble 100 ganger rikere

Bitcoin. Foto: Rick Bowmer, AP / NTB scanpix.
Bitcoin. Foto: Rick Bowmer, AP / NTB scanpix.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Satsingen på Bitcoin ble en stor opptur for svenske Alexander Bottema.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

For fire år siden solgte data-programmerer Alexander Bottema aksjene sine og plasserte alle sparepengene han hadde i bitcoin. Siden da har formuen hans steget med hundre gangen, skriver Business Insider.

I 2013, da Bottema gjorde sin investering, stod bitcoin i 30 dollar. Fire år senere står den i 4000 dollar.

Hvor mye svensken investerte vil han ikke avsløre. Milliardær er han ikke blitt, men det er opplagt at han er fornøyd med hvordan han investerte pengene sine - han har ingen planer om å flytte på dem.

- Jeg anser det som min pensjonsforsikring. Jeg tenker ikke på å kjøpe mer, siden jeg aldri kan få det samme utbyttet igjen.

Les også: Bitcoin - her skapes en ny valuta

Bottema vokste opp i en liten by nær Stockholm. Han startet å programmere da han var ni år gammel, på familiens Apple 2-datamaskin. Men programmering var ikke nok for Bottema. Han ville lære mer om IT, og startet på studier ved Uppsala Universitet i 1991. Senere tok han en doktorgrad og flyttet til Stockholm.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Da han først hørte om bitcoin for syv år siden var han veldig skeptisk.

- Jeg avviste det som noe uinteressant. Jeg hadde jo lang erfaring innen datasikkerhet og var sikker på at det ville være umulig å bygge sikre servere som var åpne, og så for meg at det ville krasje. Året etter satt jeg på t-banen og leste i avisen hvordan bitcoin hadde kommet seg etter en krasj. Jeg kunne ikke forstå hvordan en valuta som er bygget på tillit kunne hente seg inn igjen. Det vekket interessen min, sier han.

Les også: Bitcoin opp 400 prosent - er dette et salgssignal?

Til tross for at den digitale valutaen kryper både opp og ned i verdi, er Bottema sikker på at han har gjort en trygg investering.

- Klart at valutaen faller av og til, men den har alltid hentet seg inn over tid. Bitcoins fremtid er lys.

Les også:
Slik investerer du i Bitcoin Bitcoin har steget 130 prosent på to måneder Bitcoin verdt flere hundre millioner kroner stjålet av hackere