Kraftig vekst i norsk økonomi i andre kvartal

Tall fra SSB viser en vekst i fastlandsøkonomien i 2. kvartal. Foto: Aleksander Andersen / NTB scanpix.
Tall fra SSB viser en vekst i fastlandsøkonomien i 2. kvartal. Foto: Aleksander Andersen / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Bruttonasjonalproduktet (BNP) for Fastlands-Norge økte med 0,7 prosent i andre kvartal, ifølge sesongjusterte tall fra Statistisk sentralbyrå. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nasjonalregnskapet som Statistisk sentralbyrå (SSB) offentliggjorde torsdag, viser at det dermed er samme vekst som kvartalet før. Oppgangen følger to og et halvt år med svak vekst.

SSB justerer også opp veksten for forrige kvartal fra 0,6 prosent til 0,7.

Ifølge E24 må man tilbake til 2013 for å finne lignende veksttakt i norsk økonomi, da man hadde to kvartaler med vekst på henholdsvis 0,8 og 1 prosent.

DNB anslo på forhånd at BNP-veksten i fastlandsøkonomien kom til å være på 0,7 prosent, mot Norges Banks estimat på 0,6 prosent.

De foreløpige beregningene viser at den sesongjusterte sysselsettingen økte med 0,4 prosent, eller om lag 10.600 personer. Sammenlignet med samme kvartal i fjor, var det i år om lag 23.700 flere sysselsatte. Det skyldes hovedsakelig en vekst innen bygg- og anleggsvirksomhet, forretningsmessig tjenesteyting og overnattings- og serveringsvirksomhet.

Les også:

Lav folkevekst i Oslo kan tvinge boligutbyggere til retrett

Ett lodd gir 6 milliarder i jackpot i USA

Solberg: – Pilene peker i riktig retning

Nordmenns framtidstro tilbake på nivået før oljeprisfallet