Tør du sjekke inn på dette motellet?

Artikkelen fortsetter under annonsen

I den amerikanske delstaten Nevada kan du sjekke inn på et klovnemotell som ligger like ved en spøkelsesby og hvis nærmeste nabo er en gammel kirkegård.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Coulrofobi er muligens regnet som irrasjonell og overdreven frykt for klovner. Men kunne det friste med en natt omgitt av klovner, på et motell som strengt tatt kunne utgjort bakgrunnskulissene i en Stephen King-roman?

En stor klovn i papp står langs veien med lovnad om gratis Internett, gode skussmål og at det er helt i orden å ta med kjæledyr til Clown Motel ved Tonopah i den amerikanske delstaten Nevada. Den samme klovnen med det lure smilet pryder taket over resepsjonsbygget, men vel innenfor venter det deg hundrevis av tomme blikk og blodrøde, smilende munner.

(Saken fortsetter under)

Prisen er overkommelig og Internett er gratis på Clown Motel i Nevada. Foto: Ken Lund/Flickr

Klovner på veggene

Inne i resepsjonen er det pyntet opp med utallige dukker, bamser, glassfigurer og tredukker som alle er ikledd kostymer i regnbuens farger. Noen er søte, andre gufne. Den som likevel tar kaka, er en klovnefigur i naturlig størrelse som med store tenner, hvite pupiller og bollekinn holder et par mindre klovner i smått uhyggelige hender.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Klovner er ikke uventet tema for utsmykningen av samtlige rom, med klovner på inngangsdøra. Rommene i seg selv er rene og enkle, men på veggene henger det portretter og tegninger av kjente klovner.

Les også: Slik ville Klovnen Knut reagert om han møtte en «Killer Clown»

Gruvesamfunnet som ble spøkelsesby

Clown Motel ligger like ved Tonopah, men den tidligere gruvebyen kan dessverre ikke friste med yrende storbyliv. Riktignok bodde det mer enn 50.000 mennesker her i tidligere tider, men da sølvgruvene gikk tomme, var det over ut for lokalsamfunnet. I dag er det kun 2.500 som har Tonopah som sitt hjem. Det amerikanske TV-programmet «Ghost Adventures» har spilt inn en rekke episoder i byen som er kjent for sine mange hjemsøkte bygninger.

Forresten, like ved siden av hotellet ligger byens gamle kirkegård fra 1901, der kors av tømmer og sten markerer det siste, støvete hvilested for gamle dagers gruvearbeidere og nybyggere.

Sov søtt!

Dagens Tonopah er en støvtung og forblåst spøkelsesby i Nevada-ørkenen. Foto: Wikimedia

Les også:

Reisemålene som gir frykt og mareritt

Byene som livet snudde ryggen til

Hellas' synkende spøkelsesby

Makabre minner fra fortidens Wien

Paradisstrendene «ingen» besøker