Donald Trump hamrer løs på Sessions

President Donald Trump, her fotografert da han holdt tale på en speiderleir i Glen Jean i West Virginia. Foto: Carolyn Kaster / AP / NTB scanpix
President Donald Trump, her fotografert da han holdt tale på en speiderleir i Glen Jean i West Virginia. Foto: Carolyn Kaster / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Donald Trump fyrer løs mot sin egen justisminister Jeff Sessions i nye meldinger på Twitter. Han ser også ut til å rette anklager mot den fungerende FBI-sjefen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Presidenten er stadig i hardt vær i forbindelse med påstandene om russisk påvirkning av det amerikanske valget og kontakten Trumps stab hadde med russiske representanter. I de nye Twitter-meldingene synes Trump å hevde at Ukraina forsøkte å sabotere valgkampen hans.

– Ukrainske forsøk på å sabotere Trump-kampanjen – «arbeidet i det stille for å støtte Clinton». Så hvor er etterforskningen, justisminister, spør USAs president, med en henvisning til Twitter-kontoen til Fox News' programleder Sean Hannity.

Bakgrunnen synes å være Fox News' dekning av den ukrainske regjeringens forsøk på å støtte Hillary Clinton i valgkampen, blant annet ved å offentliggjøre dokumenter som tydet på at Trumps valgkampsjef Paul Manafort hadde drevet ulovlig lobbyvirksomhet for prorussiske ukrainske politikere.

Manafort trakk seg etter avsløringene.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Justisminister Jeff Sessions har inntatt et VELDIG svakt standpunkt mot Hillary Clintons forbrytelser (hvor er eposter & DNC-serveren) & de som lekker etterretningsopplysninger, tvitrer Trump.

Videre ser presidenten ut til å hevde at fungerende FBI-sjef Andrew McCabe har fått penger fra Hillary Clinton.

– Problemet er at den fungerende FBI-sjefen og personen som er ansvarlig for Hillary-etterforskningen, Andrew McCabe, fikk 700.000 dollar fra H til kona!