Sessions vil bli sittende tross kritikk fra Trump

Justisminister Jeff Sessions under pressekonferansen hvor han sa at han planlegger å fortsette i Donald Trumps regjering. Foto: AP/NTB scanpix
Justisminister Jeff Sessions under pressekonferansen hvor han sa at han planlegger å fortsette i Donald Trumps regjering. Foto: AP/NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

USAs justisminister Jeff Sessions sier han vil bli i jobben på tross av kraftig kritikk fra sjefen Donald Trump.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg planlegger å gjøre det så lenge det er hensiktsmessig, sa Sessions på en pressekonferanse torsdag.

I et intervju med New York Times dagen før kom Trump med et oppsiktsvekkende angrep på sin egen justisminister. Bakgrunnen var Sessions' beslutning om å erklære seg inhabil i granskingen av Russlands antatte forsøk på å påvirke det amerikanske presidentvalget i fjor.

– Sessions skulle aldri ha trådt til side på denne måten. Hvis han visste på forhånd at han ikke kunne ha det overordnede ansvaret for Russland-granskingen, skulle han fortalt meg det. Så ville jeg ha utnevnt en annen person, sa Trump.

Tross den harde kritikken prøver ikke Trump å presse Sessions til å trekke seg, ifølge kilder nær presidenten som nyhetsbyrået AP har snakket med.

Sessions uttalte seg om sin framtid i regjeringen under en pressekonferanse om stengingen av to nettsider på det såkalte mørke nettet som er blitt mye brukt til narkohandel.