Knallmåling for Sp i nord

Det er gode tider for Senterpartiet og partileder Trygve Slagsvold Vedum to måneder før stortingsvalget. En fersk måling gir partiet stortingsmandater fra både Troms og Finnmark.
Det er gode tider for Senterpartiet og partileder Trygve Slagsvold Vedum to måneder før stortingsvalget. En fersk måling gir partiet stortingsmandater fra både Troms og Finnmark. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Senterpartiet ville fått inn representanter fra både Troms og Finnmark dersom det hadde vært valg i dag, viser en fersk meningsmåling laget for NRK.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mens Senterpartiet fikk henholdsvis 6,4 og 3,7 prosent oppslutning i Troms og Finnmark ved stortingsvalget i 2013, er tallene mye høyere i dag. I målingen som InFact har laget, får partiet hele 17,2 prosent i Troms og 15,4 prosent i Finnmark og er dermed det nest største partiet i begge fylkene.

– Det er utrolig artig å få en sånn melding på en dag som dette. I dag har vi besøk av Trygve Slagsvold Vedum i Alta, og det har vært gøy å fortelle ham dette. Det er en stor lettelse å få en slik valgmåling, sier Geir Adelsten Iversen, partiets førstekandidat i Finnmark.

Med dette resultatet ville Iversen fått plass på Stortinget sammen med Sandra Borch fra Troms.

– Dette er veldige gode tall for Senterpartiet, og det gir en ekstra motivasjon for nå å gå inn i de siste månedene med valgkamp. Tallene viser at folk er enige med Senterpartiet i mange av de sakene vi har frontet, og det synes jeg er veldig bra, sier Borch.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Arbeiderpartiet er klart størst i begge fylkene. I Troms faller partiet med 1 prosentpoeng fra valget for snaut fire år siden til 30,2 prosent. I nabofylket i nord er nedgangen 4 prosentpoeng til 35,8 prosent.

Les også:

Vedum tar hele Norge i bruk under valgkampen

Jeg er fortsatt glad i å så og å se ting vokse

Faktisk helt feil: Står bak tidenes oppbygging av byråkrati