Politiet ber om tips i mulig drapssak i Skien

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet ber om tips etter at en mann i slutten av 30-årene ble funnet død i en leilighet i Skien lørdag kveld. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mandag opplyser politiet at ingen er siktet i saken, og at de ønsker informasjon fra publikum.

– Politiet fortsetter med kriminaltekniske undersøkelser på åstedet. Det gjennomføres også flere vitneavhør og andre undersøkelser. Saken etterforskes bredt, og politiet har mottatt flere interessante opplysninger som vi følger nærmere opp, sier politiadvokat Tine Henriksen i Sørøst politidistrikt til NTB.

Den avdøde er sendt til obduksjon, og den foreløpige obduksjonsrapporten er trolig klar mandag ettermiddag eller tirsdag, opplyser Henriksen.

– Belastet område

Det var to personer som fant mannen død i en leilighet i en kommunal blokk i Odins gate i Skien lørdag. De meldte fra til politiet klokka 21.19. Politiet undersøkte funnstedet samme kveld og snakket med naboer i området.

Søndag ettermiddag holdt ordføreren i Skien, Hedda Foss Five, en pressekonferanse om det antatte drapet. Hun beskriver området der mannen ble funnet som «mye omtalt» og preget av et rusbelastet miljø.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Man må igangsette ekstra tiltak for å bryte opp i noe av det miljøet som har samlet seg opp over tid, sier ordføreren.

Bakgrunn: Mistenkelig dødsfall i samme bygningskompleks der en mann ble funnet skadet fredag

Etterforsker mulig voldsepisode i samme gate

Fredag kveld ble en mann i 50-årene funnet med alvorlige hodeskader i en annen leilighet i samme gate. Mannen er ikke livstruende skadd, opplyser Henriksen til NTB. Han har nå forklart seg for politiet som undersøker om det er en sammenheng mellom hendelsen fredag og dødsfallet lørdag.

– Jeg mener at ut fra hans forklaringer til politiet er det en klar sannsynlighet for at han har vært utsatt for noe straffbart. Jeg vil ikke kommentere om vi har mistenkte i saken. Men vi etterforsker denne saken parallelt med lørdagens dødsfall. Vi kan ikke konkludere ennå, men vi kartlegger om de to også kjente til hverandre, sier Henriksen.

Les også: Politiet etterforsker sannsynlig drap i Skien