Utenlandske leger sier det er trygt for Liu å reise utenlands

Artikkelen fortsetter under annonsen

To utenlandske leger som har besøkt kreftsyke Liu Xiaobo, sier det ville være trygt for ham å få behandling i utlandet, slik han selv ønsker.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Liu fikk lørdag besøk av en tysk og en amerikansk kreftspesialist, og ifølge familiemedlemmer som var til stede, bekreftet han overfor dem at han ønsker å få reise til utlandet for å få behandling.

De to legene sa i en pressemelding etter besøket at sykehusene deres i Tyskland og USA har akseptert å behandle Liu, men at en evakuering bør skje så raskt som mulig.

Legenes vurdering står i klar kontrast til kinesiske myndigheter, som sier at Liu er for svak til at det ville være trygt for ham å legge ut på en lang reise.

Sykehuset i Shenyang har sendt ut bilder av en svak Liu som snakker med legene Markus Büchler fra universitetssykehuset i Heidelberg og Joseph Herman fra MD Anderson kreftsenter i Texas.

Les også : Liu Xiaobos tilstand forverret

Kritikken vokser mot Solbergs taushet om Liu Xiaobo

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Liu Xiaobo vil behandles i utlandet, ifølge venner

11 års fengsel

Ifølge sykehuset sier Büchler og Herman at han får riktig behandling for leverkreften han lider av.

Han er imidlertid blitt så svak de siste dagene at legene har avsluttet behandlingen med medisiner som er for tøffe for leveren hans. I den siste tiden har han fått næring intravenøst.

Liu ble i 2009 dømt til elleve års fengsel for å ha støttet et opprop om demokratisering og menneskerettigheter i Kina. Året etter ble han tildelt Nobels fredspris, men han fikk ikke lov å reise til Oslo for å motta den. Etter at han fikk kreftdiagnosen i mai, ble han prøveløslatt og overført til sykehus.