USA vil ha skjerpede sanksjoner mot Nord-Korea

USA vil ha skjerpede sanksjoner mot Nord-Korea, opplyser landets FN-ambassadør Nikki Haley. Foto: AP / NTB scanpix
USA vil ha skjerpede sanksjoner mot Nord-Korea, opplyser landets FN-ambassadør Nikki Haley. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

USA vil fremme et forslag i Sikkerhetsrådet om skjerpede sanksjonene mot Nord-Korea, som denne uka prøveskjøt en interkontinental rakett.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Nord-Koreas utskytning av en interkontinental rakett er en klar og tydelig militær opptrapping, sa USAs FN-ambassadør Nikki Haley under et hastemøte i Sikkerhetsrådet onsdag kveld.

– I løpet av de kommende dagene akter vi å legge fram et utkast til resolusjon som skjerper omverdenens svar på en måte som er proporsjonal med Nord-Koreas opptrapping, sa hun.

Haley understreket videre Kinas nøkkelrolle siden landet i dag står for 90 prosent av all handel med Nord-Korea. Hun sa videre at det kan få alvorlige følger for samhandelen med USA dersom Kina bryter sanksjonene mot regimet i Pyongyang.

Les også: Trump håner Kim Jong-un etter ny missil-test

Sør-Koreas president Moon Jae-In ber også om skjerpede sanksjoner mot nabolandet, et krav som også støttes av Frankrike.

Russland sier imidlertid nei og gjør det også klart at de er imot enhver form for militæraksjoner mot Nord-Korea.

– Alle må innse at sanksjoner ikke kommer til å løse denne saken, sa landets viseambassadør i FN, Vladimir Safronkov, da Nord-Korea ble diskutert i Sikkerhetsrådet onsdag.

– Ethvert forsøk på å rettferdiggjøre en militær løsning, er også helt uaktuelt, slo han fast.

Les også: Toppdiplomat: – En nært forestående krise