Qatar avviser kravene fra Saudi-Arabia som urealistiske

Qatars utenriksminister Mohammed bin Abdulrahman Al Thani kaller kravene fra Saudi-Arabia for helt urealistiske. Foto: AP / NTB scanpix
Qatars utenriksminister Mohammed bin Abdulrahman Al Thani kaller kravene fra Saudi-Arabia for helt urealistiske. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Qatar kaller kravene fra Saudi-Arabia, Egypt, Bahrain og De forente arabiske emirater for urealistiske og sier at det ikke lar seg gjøre å etterkomme dem. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

De fire landene med Saudi-Arabia i spissen har sammen med flere andre golfstater innført full blokade av Qatar, som de anklager for å støtte terrorisme.

22. juni la landene fram en liste med 13 krav, blant annet at Qatar stenger den uavhengige TV-kanalen Al Jazeera og andre medier, bryter de diplomatiske båndene med Iran, kaster ut tyrkiske styrker som er stasjonert ved en militærbase i landet og slutter å støtte opposisjonelle grupper i andre land.

– Dette har ingenting med terrorisme å gjøre, de vil ha slutt på ytringsfrihet, sier Qatars utenriksminister Mohammed bin Abdulrahman al-Thani.

– Kravene som stilles er helt urealistiske og lar seg ikke etterkomme, legger han til.

Qatar fikk opprinnelig frist til mandag morgen med å etterkomme kravene, men denne ble forlenget med 48 timer.

USAs president Donald Trump sluttet først helt og fullt opp om den saudiledede blokaden av Qatar og hevdet at den «kanskje vil være begynnelsen på slutten til terrorens skrekkvelde».

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Uttalelsen vakte oppsikt ettersom Qatar huser USAs største militærbase i Midtøsten, der 11.000 amerikanske soldater er stasjonert.

USAs utenriksminister Rex Tillerson kom da også raskt på banen og stilte spørsmål ved grunnlaget for blokaden, og frustrasjonen i Washington har siden vært økende.

Les også:

Her er sakene som kan få G20-toppmøtet til å eksplodere

Flere personer smittet av zika i Thailand

Partene i Syria diskuterer «sikre soner»