Henrik Kristoffersen har signert utøveravtale med Norges Skiforbund

Henrik Kristoffersen har kommet til enighet med NSF.
Henrik Kristoffersen har kommet til enighet med NSF. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Henrik Kristoffersen har signert utøveravtalen med Norges Skiforbund for skisesongen 2017/18. Alpinisten får likevel ikke trene med landslaget før i oktober.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det bekrefter Norges Skiforbund mandag.

– Vi er fornøyd med å få på plass en løperavtale med Henrik for kommende sesong. Det skaper forutsigbarhet for alle parter, og fjerner spekulasjoner rundt renndeltakelse eller annet som ofte blir skapt i uavklarte situasjoner, sier sportssjef Claus J. Ryste.

– Fokuset etter vinterens og forrige landslagsavtale utløp, har vært å finne gode løsninger som sikrer fellesskapet og det sportslige fokuset i landslaget, og som samtidig ivaretar individuelle ønsker og behov, sier Ryste.

Fornøyd

Kristoffersen selv er fornøyd med å ha signert avtalen.

– Det føles veldig deilig å ha en ny landslagsavtale på plass, slik at jeg nå kan fokusere all energi på å vippe Marcel Hirscher ned fra tronen neste sesong. Jeg er ubetinget glad for at jeg fortsatt skal være en del av landslaget som har det beste støtteapparatet og konkurransemiljøet, sier Henrik Kristoffersen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Oppslagene i mediene om uenigheten mellom Skiforbundet og meg har ikke vært positive for noen. Jeg har ingen problemer med å innse at jeg selv har bidratt til mange av de litt mindre flatterende beskrivelsene som er blitt fremført i mediene. Heldigvis er virkeligheten betydelig mer sammensatt og nyansert, og jeg skal gjøre mitt for enda bedre å vise fram mine beste sider. Nå gyver jeg løs på resten av en veldig god barmark-periode med fullt fokus på å vinne så mange skirenn som mulig for Norge i kommende sesong, sier Henrik Kristoffersen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Gikk til sak

Kristoffersen, som har rukket å bli en av verdens beste slalåmkjørere, gikk i vår til sak mot Norges Skiforbund for å kjøre med Red Bull som hjelm- og luesponsor i stedet for forbundets hovedsponsor Telenor. Begge parter er enige om at de fortsatt er uenige i prinsippsaken rundt Red Bull-avtalen, og avventer rettssystemets videre behandling av saken. En del av den nye landslagskontrakten er imidlertid at Henrik Kristoffersen har fått tillatelse til å inngå personlig drikkeflaske-avtale med Red Bull, slik han også har hatt tidligere.

Den nye avtalen innebærer at Henrik Kristoffersen slutter seg til alpinlandslaget 1. oktober. I perioden fram til det skal Kristoffersen følge et spesialtilpasset treningsopplegg, som er avtalt med Skiforbundet. Kristoffersen bærer personlig alle kostnader i treningsperioden fram til 1. oktober.