USA, Kina og Japan i samtale om Nord-Korea søndag

President Donald Trump og hans kinesiske president Xi Jinping under møtet i april, på Mar-a-Lago i Palm Beachi Florida. Foto: Alex Brandon / AP / NTB scanpix
President Donald Trump og hans kinesiske president Xi Jinping under møtet i april, på Mar-a-Lago i Palm Beachi Florida. Foto: Alex Brandon / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

USAs president Donald Trump skal diskutere situasjonen rundt Nord-Korea med Kinas president Xi Jinping og Japans statsminister Shinzo Abe på telefon søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Frustrasjonen har økt hos Trump-administrasjonen ettersom Nord-Korea, tross sanksjoner, trusler og forslag om dialog, nekter å slutte med testing av ballistiske missiler og utvikling av kjernefysiske våpen. I forrige uke uttalte president Trump under besøket av Sør-Koreas president Mon Jae-in at det var slutt på tålmodigheten med Nord-Korea og leder Kim Jong-un, som har som mål å kunne nå amerikansk jord med atomvåpen.

Trump har lenge sagt han stoler på at Kina, som Nord-Koreas fremste allierte, ville kunne legge press på naboen for å få til en løsning, men erklærte i forrige uke at det var mislykket.

Søndag skal Trump snakke med Abe først, klokka 20 lokal tid, og deretter med Xi klokka 20.45.

Sinnet i USA har også økt den siste tiden etter at den amerikanske studenten Otto Warmbier, som ble pågrepet i Nord-Korea for 18 måneder siden, nylig ble returnert til USA i koma og døde få dager etterpå.