95 britiske høyblokker får stryk på brannsikringstest

Foto: Toby Melville / Reuters
Artikkelen fortsetter under annonsen

Samtlige av de 95 boligblokkene som er undersøkt siden Grenfell-katastrofen i London, besto ikke brannsikringstesten. Theresa May ber om nasjonal gransking.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Storbritannias statsminister Theresa Mays kontor opplyser tirsdag at tallet på høyblokker som har potensielt brannfarlige fasadeplater, har økt til 95.

Det betyr at samtlige av bygningene som så langt er undersøkt i 32 områder i England, ikke har bestått brannsikringstestene, melder The Guardian.

De omfattende undersøkelsene ble satt i gang etter storbrannen i den kommunale blokka Grenfell Tower natt til 14. juni. Til sammen 600 høyblokker skal gjennom slike tester.

Minst 79 mennesker omkom i brannen, som spredte seg til bygningens 24 etasjer på under en time i London-bydelen Kensington.

May har overfor sin egen regjering varslet at det kan bli iverksatt en omfattende nasjonal gransking av bekledningen av boligblokker.

I dagene etter brannen ble det kjent at fasadekledningen som ble brukt da bygningen ble pusset opp for et par år siden, var laget av et brannfarlig materiale.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Natt til lørdag ble 4.000 beboere i fire høyblokker i Camden i London hasteevakuert etter at det ble påvist at fasadeplatene på bygningene var lik dem som var på Grenfell Tower.

Den amerikanske leverandøren av fasadeplatene som dekket Grenfell Tower før det brant ned, opplyste mandag at den stanser salg for bruk til høybygg.

Les også:

Stanser salg av Grenfell-fasadeplater til høye bygg

Stor frustrasjon blant hundrevis av evakuerte i London

800 boliger i London evakueres på grunn av brannfare

Brannfolkenes siste hilsen til ofrene de ikke klarte å redde