Trump brøt id-tradisjon i Det hvite hus

President Donald Trump sendte id-hilsener til muslimer i anledning høytiden i helgen.
President Donald Trump sendte id-hilsener til muslimer i anledning høytiden i helgen. Foto: Alex Brandon / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Administrasjonen til USAs president Donald Trump brøt en langvarig tradisjon da det ikke ble invitert til id-feiring for å markere slutten på ramadan i år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tradisjonen med å invitere til iftar-middag eller id-feiring i Det hvite hus ble startet da Bill Clinton var president, skriver Washington Post. Det var daværende førstedame Hillary Clinton som skal ha stått bak initiativet i 1996.

Både under George W. Bush og Barack Obama ble slutten på fastemåneden Ramadan feiret i Det hvite hus, men nåværende president Donald Trump fortsatte ikke tradisjonen i 2017. Presidenten sendte lørdag en hilsen til alle som feiret muslimenes største høytid.

– På vegne av det amerikanske folk sender Melania og jeg varme hilsener til muslimer mens de feirer id al-fitr, heter det i en uttalelse fra Trump, ifølge BBC.

Trump sier videre at man under høytiden blir "minnet på viktigheten av barmhjertighet, medfølelse og vennlighet. Sammen med muslimer over hele verden fornyer USA sitt engasjement for å ære disse verdiene".

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Id al-fitr er avslutningen på fastemåneden ramadan. Feiringen starter ved solnedgang den siste dagen i ramadan og varer hele neste dag. Iftar er måltidet som markerer sluttet på ramadan.

Les også:

Schulz: – Kan ikke stole på uberegnelig Trump

Pride-parader i USA mot Trump, for moro

Trump hevder å ha fått en strålende idé

Trump har mottatt 134 søksmål etter fem måneder som president