Amerikaner satt fri i Nord-Korea har alvorlige nevrologiske skader

Den løslatte studentens far Fred Warmbier sa torsdag at han ikke tror på Nord-Koreas forklaring om hvorfor sønnen havnet i koma. Foto: AP / NTB scanpix
Den løslatte studentens far Fred Warmbier sa torsdag at han ikke tror på Nord-Koreas forklaring om hvorfor sønnen havnet i koma. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En amerikansk student som denne uka ble satt fri i Nord-Korea, har alvorlige nevrologiske skader, opplyser sykehuset i Ohio der han er innlagt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

22 år gamle Otto Warmbier lå i koma da han ble sendt hjem til USA etter 17 måneder i nordkoreansk fangenskap.

– Ottos tilstand er stabil, men han har fått en alvorlig nevrologisk skade, sa Kelly Martin som er talskvinne for UC Health University i Cincinnati, torsdag.

Faren til studenten, Fred Warmbier, sier han ikke har noen tro på den nordkoreanske forklaringen om at sønnen falt i koma som følge av botulisme og en sovepiller.

– Om man tror på forklaringen om botulisme og en sovepille, noe vi ikke gjør, finnes det fortsatt ingen unnskyldning for en sivilisert nasjon å holde tilstanden hans skjult og nekte han topp behandling så lenge, sier faren.

Les også: Nord-Korea: Amerikaner løslatt av humanitære grunner

Brutalt opphold

Han sier at sønnen har blitt behandlet brutalt og terrorisert mens han var i fangenskap.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nord-Korea løslot den amerikanske studenten av humanitære grunner, melder statlige nordkoreanske medier.

Det er første gang Nord-Korea kommenterer løslatelsen av den 22 år gamle studenten, som ifølge foreldrene har ligget i koma i over ett år. Warmbier, som var dømt til 15 års straffarbeid for å ha stjålet en propagandaplakat fra et hotell i Nord-Korea, ble løslatt tidligere denne uken og fløyet hjem til USA.

Les også: Amerikaner løslatt i Nord-Korea etter ett år i koma

Falt i koma

I meldingen fra det nordkoreanske nyhetsbyrået KNCA nevnes ikke Warmbiers helsetilstand med ett ord.

22-åringens foreldre forteller at de i forrige uke fikk vite at sønnen falt i koma i mars i fjor etter å ha fått en tablett i fangeleiren.

– Dagen etter at han ble dømt, falt han i koma, sier faren i intervjuet, som blir sendt i sin helhet på Fox News torsdag.