Nord-Korea: Amerikaner løslatt av humanitære grunner

Amerikaneren Otto Warmbier føres bort av nordkoreanske fangevoktere etter å ha blitt dømt til 15 års straffarbeid i fjor. Dagen etter domfellelsen, falt han i koma, ifølge foreldrene. Foto: AP / NTB scanpix
Amerikaneren Otto Warmbier føres bort av nordkoreanske fangevoktere etter å ha blitt dømt til 15 års straffarbeid i fjor. Dagen etter domfellelsen, falt han i koma, ifølge foreldrene. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nord-Korea løslot den amerikanske studenten Otto Warmbier av humanitære grunner, melder statlige nordkoreanske medier.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er første gang Nord-Korea kommenterer løslatelsen av den 22 år gamle studenten, som ifølge foreldrene har ligget i koma i over ett år. Warmbier, som var dømt til 15 års straffarbeid for å ha stjålet en propagandaplakat fra et hotell i Nord-Korea, ble løslatt tidligere denne uken og fløyet hjem til USA.

I meldingen fra det nordkoreanske nyhetsbyrået KNCA nevnes ikke Warmbiers helsetilstand med ett ord.

22-åringens foreldre forteller at de i forrige uke fikk vite at sønnen falt i koma i mars i fjor etter å ha fått en tablett i fangeleiren. I et intervju med TV-stasjonen Fox News sier Fred Warmbier at sønnen Otto ble utsatt for en svært brutal og terroriserende behandling i straffeleiren.

– Dagen etter at han ble dømt, falt han i koma, sier faren i intervjuet, som blir sendt i sin helhet på Fox News torsdag.