Forbannet over ny ølregel: – Ulovlig

Foto: Colourbox.com
Artikkelen fortsetter under annonsen

Frp-leder Kristoffer Sivertsen og Venstres Annamaria Gutierrez er blant dem som reagerer på at festivalgjengere i Stavanger bare får kjøpe to øl av gangen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge Stavanger Aftenblad var det en grense på to øl om gangen på både Justin Bieber-konserten og under Mablis. Ordningen vil også gjelde på Viking stadion fredag og lørdag, blant annet når lokalyndlingene Mods skal på scenen.

– Denne regelen er ulovlig. Festivaler bør ikke godta den uten videre. Det er ikke slik at administrasjonen i Stavanger kommune kan dytte generelle regler inn i regelverket, sier Sivertsen, leder i Stavanger Frp.

Venstres Annamaria Gutierrez, leder for kommunalstyret for kultur og idrett, har tidligere sagt at hun er forbannet på den nye øl-regelen. Hensikten med regelen er å redusere beruselsesnivået på festivaler.

Direktøren for bymiljø og utvikling i Stavanger kommune, Leidulf Skjørestad, påpeker at det gis et eget formelt vedtak til hver enkelt arrangør med en rekke oppsatte vilkår, men at vedtak og vilkår kan påklages.