Regjeringen strammer inn forsørgelseskrav for familieinnvandring

Fungerende innvandringsminister Per Sandberg strammer inn på familieinnvandringsreglene. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
Fungerende innvandringsminister Per Sandberg strammer inn på familieinnvandringsreglene. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Flyktninger som ønsker unntak fra inntektskravet for å hente noen til Norge, må fra høsten søke innen seks måneder etter at de har fått oppholdstillatelse.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I dag er fristen ett år. Hvis det ikke søkes innen fristen, må flyktningen i Norge oppfylle inntektskravet for å få familiegjenforening, opplyser Justisdepartementet.

Aktuelt: Sandberg mener andre land skaper asyltrøbbel for Norge

– Vi strammer inn på søknadsfristen, men gjør det enklere å overholde fristen ved å søke på nett. Søknadsgebyret må uansett betales innen seks måneder, sier konstituert innvandrings- og integreringsminister Per Sandberg (Frp).

Det gjøres unntak fra det såkalte underholdskravet i familiegjenforeningssaker når søkeren er ektefelle, samboer eller barn til en flyktning.

Endringen trer i kraft 1. august, og den skal gjelde for alle søknader om familiegjenforening med en flyktning som fikk oppholdstillatelse etter dette.