Vålerenga seiret i målfest

Jonatan Tollås Nation (t.v.) satte inn 1-0 da Vålerenga slo Tromsø 4-2 borte i Eliteserien lørdag. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

En solid førsteomgang sørget for at Vålerenga ledet 4-0 til pause borte mot Tromsø i Eliteserien. Vertene reduserte to ganger, men måtte konstatere 2-4-tap.

Jonatan Tollås Nation ga gjestene fra hovedstaden ledelsen etter sju minutter da han fikk ballen på bakre stolpe og løftet den opp i nettaket. Med ikke lange mellomrommet satte gjestene inn ytterligere tre mål og gjorde oppgaven nærmest umulig for Tromsø før annenomgangen.

– Vi er for dårlige og passive i førsteomgangen. Vi hadde en skikkelig tøff pauseprat og gjorde noen taktiske ting, sa Tromsø-trener Bård Flovik til Eurosport etter kampen.

To kjappe

Han fikk først se Ghayas Zahid doble til 2-0 allerede etter 17 minutter da han umarkert banket inn en scoring etter innlegg av Rasmus Lindkvist.

Vertene hang ikke sammen defensivt innledningsvis, og kun minuttet etter var 3-0 et faktum da Bård Finne fikk gå og gå. 22-åringen takket og bukket før han satte ballen i mål helt nede ved stolperota.

Ronny Deilas mannskap ga seg ikke. Etter 25 minutter satte Mohammed Abdellaoue inn 4-0 etter elendig forsvarsspill av vertene.

Hevet seg etter hvilen

Tromsø hevet seg etter pause og fikk 1-4-reduseringen etter 63 minutter da Aron Sigurdarson trakk seg inn fra venstre og bøyde ballen i lengste hjørne.

Mikael Ingebrigtsen brakte spenningen tilbake i kampen med sin 2-4-scoring etter 76 minutter. 20-åringen tok ned en ball fra Sigurdarson på brystet og plasserte den ved lengste stolpe.

Sigurdarson var nær å sende Tromsø ett mål bak da han forsøkte seg på et frispark etter 89 minutter, men forsøket snek seg utenfor stolpen til Vålerenga-keeper Marcus Sandberg.

– Jeg er fornøyd med pausen og annenomgangen, men jeg er naturligvis svært misfornøyd med førsteomgang, oppsummerte Flovik, som blant annet byttet ut høyreback Hans Norbye allerede etter 32 minutter.

Resultatet gjør at Vålerenga ligger på åttendeplass i Eliteserien med 17 poeng, mens Tromsø blir liggende på 11.-plass med sine 13 poeng.