Demokrater: I verste fall hindrer Trump rettsforfølgningen 

Demokratenes leder i Senatet, Chuck Schumer, svarer på spørsmål fra journalister i Washington tirsdag. Foto: J. Scott Applewhite / AP / NTB scanpix
Demokratenes leder i Senatet, Chuck Schumer, svarer på spørsmål fra journalister i Washington tirsdag. Foto: J. Scott Applewhite / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Reaksjonene på at Trump skal ha bedt FBI-sjefen avslutte etterforskningen av Flynns Russland-forbindelser, er sterke. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Hvis disse rapportene stemmer, er presidentens uforskammede forsøk på å legge ned FBIs etterforskning av Michael Flynn et brudd på lover som er grunnleggende for vårt demokrati. I beste fall har president Trump begått et alvorlig overtramp av utøvende makt. I verste fall har han hindret rettsforfølgningen, skriver Nancy Pelosi, leder for demokratene i Representantenes hus, i en uttalelse.

I et notat skrevet etter et møte mellom president Donald Trump og FBI-sjef James Comey i februar, skriver Comey at presidenten ba ham legge ned utredningen, kom det frem i amerikanske medier tirsdag.

Demokratenes leder i Senatet, Chuck Schumer, sier USA testes som aldri før.

– Historien kommer til å dømme oss, skal han ha sagt til kolleger i Senatet. Schumer har oppfordret visejustisminister Rod J. Rosenstein til å utnevne en spesialetterforsker til å utrede Russlands innblanding i fjorårets presidentvalg og forbindelser til Russland og Trumps medarbeidere, inkludert Flynn.