Advokat: Barnefar tilbakeviser at hans tre år gamle datter ble bortført på Kypros

Interpol har publisert dette bilde av den 3 år gamle norsk-kypriotiske jenta som er bortført på Kypros. Foto: Interpol / NTB scanpix
Interpol har publisert dette bilde av den 3 år gamle norsk-kypriotiske jenta som er bortført på Kypros. Foto: Interpol / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Faren til den tre år gamle jenta som ifølge kypriotisk politi ble bortført forrige uke, sier det var han som hentet jenta, opplyser mannens advokater.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mannen opplyser til sine advokater Mette Yvonne Larsen og Morten Engesbak at påstanden som er gjengitt i mediene om at datteren ble hentet av maskerte menn, ikke er riktig.

Ifølge faren var det han selv som hentet datteren i barnehagen, og han sier at datteren kjente ham igjen umiddelbart.

– Ifølge vår klient observerte barnets mor at det var han som hentet barnet, og han tilbakeviser at hun ble dyttet, slik som fremstilt i mediene, sier advokatene i en pressemelding.

– Vi ønsker ikke å kommentere saken ytterligere på nåværende tidspunkt, sier de to advokatene.

– Har det bra

VG skrev søndag at kypriotisk politi tror nordmannen har tatt datteren med seg over til Nord-Kypros via en ubevoktet overgang i buffersonen som deler øya.

Fire personer er pågrepet etter at hendelsen torsdag. Kypriotisk politi har utstedt en arrestordre på jentas far gjennom Europol. Nordmannen har bekreftet at han er sammen med datteren.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Han opplyser via sine advokater at datteren fortsatt har det bra.

Foreldrene til den tre år gamle jenta er skilt. Den gresk-kypriotiske moren har tidligere tatt jenta med fra Norge til Kypros.

– Krenket

Advokat Mette Yvonne Larsen sa til VG søndag at hun mener saken ikke er riktig håndtert av norsk rettsvesen. Etter deres mening har det norske rettsvesenet krenket klientens rett til å få prøvd sin sak muntlig.

– Mitt hovedkrav på vegne av faren har vært at domstolen skal iverksette muntlig høring i Norge for å avklare hvor barnesaken skal behandles, og hvor et norsk barn er hjemmehørende. Alle domstoler har gitt avslag på krav om muntlig høring, sier Larsen.

Morens norske advokat, Elsa Charlotte Gil, mener imidlertid at saken har vært grundig og riktig behandlet i en rekke instanser i norske domstoler.

Saken oppdateres

Les også: Kypros-saken: Advokaten til faren mener rettighetene hans er krenket

Fire menn varetekstfengslet etter Kypros-kidnapping

Bortført jente på Kypros gjenforent med faren