Seksbarnsfar i retten for konedrap nekter skyld for barnemishandling

Det var i dette huset på Follese på Askøy at en somalisk kvinne ble funnet drept i februar 2015.  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Det var i dette huset på Follese på Askøy at en somalisk kvinne ble funnet drept i februar 2015.  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En 43 år gammel drapstiltalt mann vedgår at han drepte kona med kniv i 2015, men ikke at han mishandlet barna. Rettssaken startet i Bergen tingrett mandag

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Han vil forklare seg og erkjenne skyld for drap, sa mannens forsvarer Brynjulf Risnes til Bergens Tidende før retten ble satt.

Mannen er tiltalt for forsettlig drap på sin 39 år gamle kone i familiens hjem på Follese i Askøy 14. februar 2015. Kvinnen ble stukket med kniv en rekke ganger og døde kort tid etter av lungekollaps, skader på hjertet og forblødning, ifølge tiltalen.

Samme dag troppet mannen opp foran Bergen fengsel på Hylkje med ferdigpakket koffert, og fortalte at han hadde drept kona.

Mannen er også tiltalt for mishandling av fem av barna og vold mot kona mens barna var til stede. Det vil bli krevd erstatning på vegne av alle de seks barna. Den dreptes mor krever også erstatning. Da drapet skjedde, var de seks barna deres i alderen ett til 18 år. Mannen er opprinnelig fra Somalia, men er norsk statsborger. Det samme var hans kone.

43-åringen har vært vurdert av rettspsykiatrisk sakkyndige, som har kommet til at han er strafferettslig tilregnelig. Bergen tingrett har satt av to uker til rettssaken.