Kina inviterer kong Harald på statsbesøk

Kong Harald gjennomgikk en vellykket blærekreftoperasjon i desember 2003. Nå har han meldt seg inn i Blærekreftforeningen. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
Kong Harald gjennomgikk en vellykket blærekreftoperasjon i desember 2003. Nå har han meldt seg inn i Blærekreftforeningen. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kong Harald er invitert på statsbesøk til Kina. Besøket kan skje høsten 2018, hvis det passer for kinesiske myndigheter da, opplyser statsminister Erna Solberg.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det ble klart da Erna Solberg møtte Kinas president Xi Jinping i Beijing mandag. Det jobbes nå for å finne en dato som passer begge parter, og kongehuset har signalisert at høsten 2018 passer.

I sin gratulasjon til kongens 80-årsdag i februar skrev Kinas president "velkommen til Kina".

Kongeparet besøkte Kina for 20 år siden, høsten 1997.

Samtalene med presidenten er avslutningen og høydepunktet på Solbergs fire dager lange besøk til Kina. Besøket er det første norske statsministerbesøket til Kina på ti år.

Solberg har under besøket blitt ledsaget av utenriksminister Børge Brende (H) og næringsminister Monica Mæland (H). En stor delegasjon med representanter fra norsk næringsliv har også reist sammen med statsministeren.

Besøket til Kina kom i stand etter at forbindelsene mellom Norge og Kina er normalisert etter seks års frys i den politiske kontakten.