Unge er bekymret for egen pensjon

Unge i arbeidslivet frykter de får for lav pensjon, viser en undersøkelse. Heltidstillitsvalgt for LO-forbundet Norsk Tjenestemannslag (NTL), Åsne Skjelbred Refsdal, sier unge må forstå konsekvensene av pensjonsreformen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
Unge i arbeidslivet frykter de får for lav pensjon, viser en undersøkelse. Heltidstillitsvalgt for LO-forbundet Norsk Tjenestemannslag (NTL), Åsne Skjelbred Refsdal, sier unge må forstå konsekvensene av pensjonsreformen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nesten halvparten av dem under 30 år i arbeidslivet tror ikke de vil få nok pensjon til å ha en god pensjonisttilværelse. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

45 prosent svarer nei på spørsmål om de vil få en levelig pensjon, viser en undersøkelse gjort av Opinion på oppdrag for KLP, skriver Klassekampen. Blant dem over 50 år frykter kun 22 prosent at de ikke vil få en høy nok pensjon.

– At unge er bekymret for sin egen pensjon er ikke rart. Alderspensjonen i folketrygden skal reduseres, og særlig vi unge må ta støyten, sier tillitsvalgt Åsne Skjelbred Refsdal LO-forbundet Norsk Tjenestemannslag (NTL) til Klassekampen.

Også blant offentlig ansatte, som har hatt gode pensjonsordninger, er det langt flere unge som er bekymret for pensjonisttilværelsen.

Les også: Pensjon og eldre ikke med blant SVs 35 tiltak mot fattigdom

Ett tastetrykk og pensjonen kan firedobles

Én pensjonskonto: Mer til pensjon, mindre til administrasjon?