Villgaupe hoppet inn til gauper i Bjørneparken

Illustrasjonsfoto
Illustrasjonsfoto Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En vill gaupe har kommet på overraskende besøk til gaupene i Bjørneparken i Hallingdal. Det har blitt både flørting og slåssing med de to gaupene i parken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Gaupa har nok tatt løpefart og sats før den kom seg over de fire meter høye gjerdene rundt parken, sier direktør Kees Oscar Ekeli i Bjørneparken i Flå til NRK. Søndag ettermiddag oppdaget de ansatte at det plutselig var tre gauper i innhegningen.

I Bjørneparken bor det ett gaupepar. Nå er det paringstid for gaupene, og det er trolig det som har lokket den ville hanngaupa til stedet.

Det har vært slåssing mellom de to hanngaupene, og parkens egen gaupe, Blixen, har fått en rift på nesa. Bjørneparken har klart å skille de to fra hverandre. Parkens hunngaupe, Flora, er imidlertid mer fornøyd med den nye situasjonen, tror direktøren.

Les også: Thon gir ny milliongave til Bjørneparken i Vassfaret

– Hun synes det er aldeles supert. Hun sitter som en prinsesse sammen med den nye gaupa og synes dette er aldeles strålende, sier Ekeli som tror det er svært sannsynlig at gaupeunger blir resultatet etter overraskelsesbesøket.

Bjørneparken skal mandag forhøre seg med Mattilsynet om hvordan de skal forholde seg til at de også har fått en villgaupe i parken.

Parken har ikke åpnet for sesongen, så ingen besøkende har fått med seg opptrinnet søndag.